IOK bestaat in 2012 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubeljaar organiseert IOK een grote fotowedstrijd ‘Kempen in beeld’. ‘We zijn op zoek naar foto’s die de mooie Kempen anno 2012 in beeld brengen.’

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan willen IOK en IOK Afvalbeheer niet stilstaan bij het verleden, maar de Kempense gemeenten en hun inwoners op een blijvend mooi beeld geven van onze prachtige streek. Heb je een passie voor de Kempen en fotografie? Breng de Kempen digitaal in beeld en maak kans op een prachtige prijs. Zoek inspiratie in thema’s zoals ‘groene Kempen’ en ‘wonen, werken en mensen in de Kempen’. Fotografeer oude, nieuwe, moderne, klassieke, grote of kleine gebouwen. Leg je dorps- of stadskern vast op de gevoelige plaat. Of kiek de Kempense flora en fauna. De mogelijkheden zijn eindeloos, voorwaarde is wel dat de foto’s in de Kempen genomen zijn. Meer bepaald in het werkingsgebied van IOK, de gemeenten van het arrondissement Turnhout en de gemeenten Heist-op-den-Berg en Nijlen van het arrondissement Mechelen.

Je kan je foto’s insturen tussen 1 februari en 31 augustus 2012. Het uploaden van de foto’s kan via www.iok.be, ook het reglement is online beschikbaar. Een professionele jury selecteert de mooiste foto’s. De winnaars ontvangen een aantrekkelijke geldprijs. Speciale aandacht gaat uit naar jongeren. Voor deelnemers jonger dan 18 jaar is er een extra prijzenpot voorzien. Een selectie van de ingezonden foto’s wordt tentoongesteld in de oude bibliotheek van de Warande in Turnhout van 12 oktober tot en met 1 november 2012. De ingezonden foto’s komen ook terecht in een Kempense fotodatabank, zodat ze een blijvend beeld vormen van onze mooie streek anno 2012.